Rosanna Kulju

Kuvailua ennen suihkurusketusta

rosanna kulju1 Comment

Oon viimeisen tunnin kuvaillut ja suunnitellut kahta tulevaa kampanjaa. Toinen on itseasiassa ihan tosi mielenkiintoinen, näette lauantaina! Kohta lähden vähän hikoilemaan salille ennen suihkurusketusta. On jo parempi olo ku mitä eilen aamulla oli, en uskaltanut eilen mennä edes treenaa.  

Ihanaaaaa olla ruskea viikonlopuksi! 

 

xoxo  

IMG_2863.JPG

Busy as a bee

rosanna kuljuComment

Nyt on taas ollut vauhtia ja vaarallisia tilanteita. 

Olen siksi myöskin päätynyt siihen etten kirjoittele tänne mitään pitkiä ja suunniteltuja postauksia enään, vaan yritän päivitellä puhelimella tänne päivittäin jotain. 

 

Mun arkeen kuuluu tällä hetkellä taas kaikenmoista. Missien kanssa on kiertue kovasti käynnissä joka vie todella paljon aikaa ja hyvä niin! Viikonloppuna onkin NFE messut lahdessa ja siellä oon itse mallina muotinäytöksessä jonka lisäksi missit edustaa messuilla ja pyörin heidän kanssaan. 

 

IMG_1755.jpg
Kuva Jami Ivanoff 

Kuva Jami Ivanoff 

Maanantaina alan tekemään twitchiä! JÄNSKÄÄ ihan hulluna, koska se on kuitenkin taas ihan oma maailmansa. Mut mikäs siinä, kivaa kun tapahtuu kaikkea uutta kokoajan. 

 

Finaali lähestyy jotenkin liiankin kovaa vauhtia, en itse jotenkin oo vieläkään tajunnut että vain yksi noista upeista naisista voi voittaa. Niin tasainen ryhmä joilla mieletön ryhmähenki ja jotenkin oon rakastunut ihan jokaiseen. Tänä vuonna tuomaristossa istuu ainoastaan oma tiimi, eli siellä on valmentajat Jari ja Heidi Sorsa, Mirja Diamond Cliniciltä, Marjo Changelta jne. Näiden lisäksi tietysti hallitseva Sephora Lindsay ja itseasiassa myös Mailis Penttilä on yksi tuomareista. Onnekseni mun ei tarvi tehdä minkäänlaista päätöstä finaalissa. 

 

Jännittäviä aikoja siis eletään ja vaikka oonkin ollut hieman flunssainen tässä pari päivää oon jotenkin ihan todella motivoitunut. Oon kuunnellut pari erittäin motivoivaa life coaching kirjaa ja pakko sanoa, että kaikki mikä liittyy henkiseen maailmaan ja ihmisen henkiseen hyvinvointiin kiinnostaa mua todella paljon. Tommosista kirjoista tulee niin hyvä olo jotenkin. 

 

You are in charge of your life. 

 

Kuva Nikita Tikka, alusvaatteet Funky Lady, meikki Kria Janhonen 

Kuva Nikita Tikka, alusvaatteet Funky Lady, meikki Kria Janhonen 

 

IHANAA viikonloppua kaikille <3 

Tähtäänkö lavalle?

rosanna kulju7 Comments

Tällä hetkellä oon niin onnellinen! Treenit kulkee, töitä on paljon ja muutenkin kaikki asiat erittäin bueno. 

Kuvan vaatteet Yvette.fi <3

Kuvan vaatteet Yvette.fi <3

 

Haluan kuitenkin nostaa esille yhden asian, nimittäin nettivalmennukset. Oon itse treenannut säännöllisen epäsäännöllisesti valmentajan kanssa viimeiset kohta kolme vuotta. Sanoisinko, että ERITTÄIN tavoitteellisesti viimeisen vuoden ja ennen sitä enemmänkin ylläpitävästi. On olemassa erilaisia valmentajia, joilla erilainen näkemys asioihin. Mielestäni erilaiset visiot ja ajatukset treenaamisesta ei tee kenestäkään huonompaa tai parempaa valmentajaa, vaan joku valmentaja ja visio sopii paremmin toiselle ja toinen toiselle ja niin pois päin. Olen nämä mainitsemani kolme vuotta treenannut yhdessä salilla valmentajan kanssa 1-2 kertaa viikossa ja nämä kaikki kerrat valmentaja on ollut läsnä. Läsnä mun ajatuksille, läsnä mun oman elämässä tapahtuville asioille ja läsnä mun tavoitteille jne.

Ruokavalio on suunniteltu aina mun sen hetkisen elämäntilanteen mukaan, mulle on aina ollut tärkeää se, että saan tarpeeksi energiaa ravinnosta, että jaksan treenata ja tehdä töitä ja ennen kaikkea voida hyvin. En syö maitotuotteita mun ihon takia, ainoastaan kahvissa käytän jos ei ole kauramaitoa vaihtoehtona ja tämän mukaan on aina tehty myös mun ruokavalio. Tämä nyt on vaan yksi esimerkki. 

 

 

Tässä päästäänkin asiaan. 

 

 On aika hassua, miten periaatteessa kuka vaan voi netin kautta myydä valmennuksia ja ruokavalioita. Osa on käynyt PT-koulutuksen ja osa ei. MITEN joku semmonen henkilö joka on itse vaan treenannut ja käyttänyt valmentajan palveluita voi itse myydä valmennuksia ja ruokavalioita muille? Millä kokemuksella hän voi rahastaa ihmisiä palvelusta jonka luultavasti itse on ostanut joltain muulta tai minkä hän vaan heittää hatusta? Eikö ole ajatuksena aika vaarallista, että joku sellainen henkilö joka ei ole ammattitaitoinen tekee sinulle ’henkilökohtaisen’ ruokavalion ja treeniohjelman? On mielestäni myös aika hassua, että valmennus on henkilökohtainen kun et edes tapaa koko valmentajaa? Tämä kyseinen valmentaja ei tiedä mitään sun elämästä, sun elämäntilanteesta, sun liikunnallisesta taustasta tai oikeastaan mistään muustakaan. 

 

En sano, ettei olisi myös päteviä ja hyviä ohjelmia markkinoilla. Esimerkiksi ohjelmatjossa on vaan liikkeet johonkin tiettyyn treeniin olisi varmasti hyviä myös itsellenikin, niitä voisin soveltaa omissa treeneissä vaihtelun vuoksi. En tosin itse ostaisi valmennusta joka kestää X määrän viikkoja jossa on tietyt treenit ja ruokavalio. Mitäpä lottoot jääkö tämä ruokavalio sun elämääsi pysyvästi kun sitä syöt sitä ne viikot jotka valmennus kestää? Odotat kokoajan, että valmennus loppuu ja pääset mässäilemään. Näin luulisin, että siinä käy ja olenkin kuullut kauhutarinoita siitä miten on noudatettu tämmöstä nettivalmennus ruokavaliota ja siinä menty todella pienillä kaloreilla koska tärkein on ollut saada tulosta siinä esim 8 viikossa. Sen jälkeen on mennyt kokonaan ilo treenaamisesta kun se on ollut pakkopullaa ja se ruokailu on ollut tylsää ja pakollisia ruokia. 

 

Miksi ei mielummin maksa vähän enemmän kuin 24€ ja ota oikeaa HENKILÖKOHTAISTA valmentajaa jonka näkee esim 2kertaa/kk tai niin useasti kun budjetti antaa periksi? Se henkilökohtainen valmentaja tekee juuri sinulle sopivan ruokavalion ja sinulle treenin joka sulle ja sun tavoitteille sopii. Tämä on tietysti myös raha-kysymys, tosin jos valmentajan tunti maksaa noin 50-70€/h kerran kahteen viikkoon ja siltä valmentajalta saat treeniohjelman mitä seurata ja hyvän ruokavalion niin ehkä se olisi sen arvoista jos kerta kuitenkin jonkun ohjelman ja ruokavalion haluat? Jos jättää yhden baari-illan tai shoppailureissun välistä niin siinä jo säästää tuon rahan jonka voi siihen valmentajaan laittaa. Tällä tavalla saat pysyviä tuloksia ja treenistä ja ruokavaliosta tulee sulle elämäntapa. Mulle itselleni se on jäänyt jo 2014 Miss Helsinki kiertueelta Jari ja Heidi Sorsan opeista; oikea ravinto ja treeni on elämäntapa ja se elämä on täynnä energiaa ja onnellisuutta.

Foto 15-09-2017 16 37 15.jpg

 

 

Miten sitten Fitnessjutut? Multa on viime aikoina kysytty lähdenkö kisaamaan Bikini Fitnekseen? Kysymykset johtuu varmaan siitä, että olen treenannut viimeiset 5kk Timo Elorannan kanssa jolla on todella paljon kisaavia tyttöjä tiimissään. Timolla on myös ihan tavallisia ihmisiä jotka vaan haluaa treenata tavoitteellisesti valmentajan tuella. Mä olen yksi niistä. Tosin mulla aina välillä käy mielessä millaista olisi kisata. Rakastan esiintymistä ja väitän, että mulla on karismaa joka olisi avuksi tuossa kilpailussa. Oon myös erittäin määrätietoinen ja kilpailuhenkinen joten ei sitä koskaan tiedä. Ehkä suurin ongelma tässä koko yhtelössä on, että rakastan irtokarkkeja ja mun on pakko saada niitä kerran viikossa :D haha. Jatkan Timon kanssa treenejä, tavoitteet on kovat ja nämä tavoitteet on mun asettamia, jokaisen treenin teen nämä tavoitteet mielessä. 

Foto 15-09-2017 16 37 26.jpg

 

ENERGISTÄ tiistaita kaikille <3

KUVAT: Juho Tirkkonen @grphy

Mä vastaan akne

rosanna kulju8 Comments

Tätä postausta on kyselty jo niin monta kertaa, että on nyt pakko se kirjoittaa. Halusin odottaa tämän kirjoituksen julkaisemista, koska halusin, että olisin jo lääkityksen loppupuolella. 

IMG_7300.jpg

 

Mulla on ollut huono iho jo teinistä saakka ja se paheni joskus lukion jälkeen. Oon vuosien varrella kokeillut kaiken, kaikki mahdolliset kalliit hoidot, rasvat ja kotikikat. Mikään ei auttanut, mulla on myös hormooniton ehkäisy ja en sitä halunnut vaihtaa pois joten pillerit oli poissuljettu. 

IMG_0135.JPG

 

Vihdoin käännyin ihotautilääkärin puoleen. Ensimmäisenä mulle määrättiin tetrasykliini kolmeksi kuukaudeksi jonka lisäksi sain voiteen jota kuului käyttää kaksi kertaa päivässä. Nämä auttoi aika nopeasti, olin erittäin innoissani, mutta valitettavasti heti kun lopetin niin loppui myös teho ja kaikki tuli entistä pahempana takaisin. 

Siinä sitten hetken kärvistelin jonka jälkeen hakeuduin uudestaan ihotautilääkärille ja vaadin, että saan roaccutan-aknelääkityksen. Ensin mut lähetettiin maksa ja verikokeisiin jonka jälkeen takasin lääkäriin ottamaan ohjeet vastaan. Aloitin kuurin, mulle kuuria määrättiin 7kk ja annostuksella 2 tablettia joka toinen päivä, 1 tabletti joka toinen. Ensimmäisen kuukauden aikana olin jumalattoman kuiva, ihoa irtoili kasvoista ja kaikki limakalvot kuivui. Nenästä tuli verta ihan kosketuksesta, silmät oli niin kuivat ettei eteenpäin nähnyt, huulet kuivui niin paljon, että jopa hymyileminen sai aikaan haavoja. Siitä alkoi se ikuinen rasvaaminen. Aluksi kesti tietysti aikaa ennen kuin tähän kaikkeen tottui, ostin kookosöljyä jota laitoin päänahkaan ja alapäähän, nenäsuihketta, silmätippoja ja varmaan sata eri huulirasvaa. Kasvoihin käytin Dermalogican tuotteita melkeinpä kokonaan, kalliita on, mutta ehdottomasti sen arvoisia. 

 

Parin kuukauden jälkeen laitoin viestiä lääkärille huolestuneena. MIKSI tämä ei toimi vaikka olen maailman kuivin ihminen ja joka paikkaa kutittaa ja kirvelee?! Enpäs ehtinyt kauaa olla huolissaan, kun lääkitys vihdoin alkoi toimimaan. Kaikki finnit hävisivät ja iho alkoi parantumaan, kroppa tottui lääkkeeseen ja oireet ei enään tuntunut niin pahalta. Tietysti iho oli edelleen punainen oikeastaan kokoajan, mutta siihenkin tottuu. 

 

Edelleen syön lääkettä ja noin kuukauden päästä olisi tarkoitus lopettaa, tosin joudun ensin keskustelemaan lääkärin kanssa ja sitten mietitään jatketaanko vähän vai lopetanko. 

 

Tämä on ollut rankka matka, mutta en sitä vaihtaisi pois ja suosittelen ihan kaikille ihon kanssa kamppaaville! On niin VAPAUTTAVAA olla ilman paiseita naamassa! On ihanaa meikata kasvoja jotka ei ole täynnä kipeitä finnejä ja on niin freessi olo. Nämä on kaikki mun henkilökohtaisia ajatuksia ja kokemuksia tästä kuurista.

IMG_5973.jpg

 

Mulle moni on sanonut ’siis mitä lääkitystä syöt? Miksi? Ei kait sulla mitään finnejä ole ollut? ’ EHHH. Onhan se helppo sanoa tommosta jos itsellään on täydellinen iho, mulla ei todellakaan ollut ja ei ihotautilääkäri huvikseen kirjoita noin vahvaa lääkitystä. Lääkityksen aikana on tärkeää pitää kahta ehkäisyä, siksi myös lääkettä kirjoitetaan aina vaan kuukausi kerrallaan. Onhan tämä ollut myös kallis lääkitys, mutta tosiaankin tämän kaiken arvoinen. 

 

Yksi juttu mikä kannattaa ottaa huomioon on alkoholi. Lääkitys kuormittaa maksaa todella paljon ja alkoholi ei auta asiaa ollenkaan, yhdestä lasillisesta saattaa tulla todella humalaan ja kestää kauan ennen kuin alkoholi poistuu kehosta. Lääkäri kehottaa olla juomatta kokonaan, olen itse kuitenkin juonut niin sanotusti omalla vastuulla. Sama asia pätee tatuointeihin ja pistoshoitoihin, lääkäri suosittelee ettei niitä ottaisi kuurin aikana. Näitä jos olen ottanut niin olen kirjoittanut erillisen sopimuksen jossa itse kannan vastuun jos jotain sattuisi. Eikä mitään ole minulla sattunut onneksi. 

Tämä kuva otettu noin kk sitten, iho todella hyvässä kunnossa. 

Tämä kuva otettu noin kk sitten, iho todella hyvässä kunnossa. 

Tässä kuvassa kyllä meikkiä, mutta tota kiiltoa mulla ei ennen ollut!!

Tässä kuvassa kyllä meikkiä, mutta tota kiiltoa mulla ei ennen ollut!!

 

Siinä olisi pieni kertomus tästä, kysykää ihmeessä jos jotain kysymyksiä <3

 

 

PS: Kaikille roakuurin aloittaville; Kärsivällisyys on avain tässä asiassa <3

Lappilovee

rosanna kulju2 Comments

Tiedättekö sen tunteen kun haluaisit vaan elää sitä normaalia arkea? Kun ei huvittaisi tehdä mitään ylimääräistä, vaan ihan herätä aamulla kotona, syödä aamupalaa kotona, treenata omalla salilla, käydä töissä omalla työpaikalla, illalla lenkkeillä tutussa ympäristössä ja laittaa nukkumaan omaan sänkyyn? Mulla on just semmonen tunne nyt. 

Foto 01-09-2017 14 52 39.jpg

Kaipaan villasukkia iltaisin, pyykinpesukoneen hurinaa ja kynttilöiden valoa. On ollut niin vauhdikas kuukausi, että nyt on pakko pysähtyä hetkeksi. On ihanaa, kun tapahtuu paljon kaikkea, mutta kuitenkin mun täytyy saada se oma rauha välillä, että jaksaa painaa. 

Foto 02-09-2017 11 20 55.jpg

Viikonloppuna oltiin Levillä, nautiskeltiin mahtavista ilmoista, hyvistä treeneistä ja lauantaina mun äiti meni naimisiin. On ollut todella rakkaudentäyteinen viikonloppu ja kohta lähdetään ajamaan Jyväskylästä kotiin. Ajettiin Leviltä tänne eilen ja kyllä sen 10 tunnin automatkan jälkeen oli viisaampaa jäädä tänne Antille ja Jaanalle yöksi, ku ajaa kotiin asti. Lauantai oli ihana päivä, rakkautta ja perhettä, ne kaikista tärkeimmät asiat elämässä. 

Foto 02-09-2017 12 00 21.jpg

Aamulla käytiin Jaanan ja Willen kanssa lenkillä metsässä ja nyt oon viimeiset 30 min juonut kahvia ja googlaillut uutta Iphone 8 vai mikä lie sen nimi sitten tuleekaan olemaan. 

Family <3

Family <3

Foto 02-09-2017 17 48 53.jpg
Foto 02-09-2017 13 29 21.jpg

Viikonloppuna tuli syötyä kyllä yllättävän puhtaasti, paitsi eilen syötiin pizzaa lounaaksi ja hampparia dinneriksi jonka lisäksi välissä söin vaikka mitä herkkuja :D Välillä näin. Tänään paluu arkeen ja otan käyttöön tiukemman ruokavalion muutamaksi viikoksi. Ollut todella hyviä treenejä Levillä, käytiin Tofen kanssa tekemässä Wellness Centerin Anniinan johdolla yhteinen treeni, sit toisena päivänä kiivettiin kävellen Tuikkuun ja muutenkin tullut ulkoiltua. Kyllä noissa maisemissa kelpaa! Kaunis kiitos kaikille osallistujille viikonlopusta ja kiitos Hullu Poro & Annukka järjestelyistä <3

 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille <3