RK-Promotions

Duktig flicka syndromet

rosanna kulju4 Comments

Har länge lovat att skriva på svenska. Tänkte att jag gör det nu då det är väldigt många som frågat efter det. Det är synd att jag sällan använder mitt modersmål nuförtiden, blir en hel del finska då jag har så många vänner som pratar finska. Har även vänner som pratar svenska men det blir ändå så mycket mindre svenska än finska, eller ingen svenska alls. Det blir alltid lite konstigt att prata svenska om man pratat finska när man lärt känna varandra. 

 

Tappade svenskan en hel del när jag flyttade till Levi 2010 och efter det har det blivit mer och mer finska. Dock räknar jag på svenska fortfarande, drömmer på svenska osv. Låter knäppt jag vet, men så är det. 

 

Här sitter jag i soffan och planerar veckorna före julen. Julen spenderas alltid uppe i norrland hos mina föräldrar och i år ska vi vara där längre än jag varit åren innan. Ska bli så otroligt skönt. 

 

2016 har verkligen varit händelserikt. Har levt tillsammans med Tofe hela året, i maj flyttade vi in i lägenheten vi bor i nu. Lägenheten är 75 kvadrat i innestan med högt tak och nära till parken. Älskar att bo här. Jobb har varit galet hela året. Massor med premiärer, PR-jobb, Hostess-jobb och så förstås mitt jobb som VIP-manager, mitt jobb i Miss Helsinki organisationen och sist men inte minst mitt jobb på Diamond Clinic. 2016 måste varit det mest lyckliga året någonsin. Ett år fullt av allt möjligt men ändå ett mycket balanserat år. 2017 kommer att vara stort på många plan och jag är oerhört motiverad och ivrig att starta året som företagare för andra året i sträck. Det är något så otroligt fint för mig. Starta det nya året med världens finaste pojkvän och en helt ny start. 

Vad betyder det nya året för dig? Kommer du att göra några nyårslöften? 

Jag har aldrig trott på det där med nyårslöften. Det är väl lite sådär att man lätt känner sig pressad och tvungen om man ger löften. Exempelvis om man lovar att inte äta godis på hela året eller lovar att träna fem gånger i veckan. Istället för att ge löften om att inte äta godis och motionera mera skulle jag hellre försöka skära ner på sockret och motivera mig själv att motionera mera. 

 

Jag kommer göra löften där jag lovar vara den bästa flickvännen jag kan, den bästa vännen jag kan och den bästa dottern jag kan. 

Där kommer vi till det igen. Den bästa. Välkommen till mitt duktig-flicka komplex. 

 

Har hela mitt liv varit det äldsta barnet i familjen och har alltid känt att jag måste vara så duktig som möjligt. Kanske för att underlätta för mina föräldrar i vardagen, kanske för att få en extra guldstjärna av läraren, kanske för att vara den mest populära. Iallafall, har alltid varit så och jag tar många gånger på mig för mycket bara för att jag vill göra allt så bra som möjligt och hjälpa så många som möjligt. Kan låta sjukt men det är en del av mig, en del av min personlighet. Blir väldigt lätt upprörd ifall någon pekar ut att jag inte har skött något exemplariskt eller klagar på något jag gjort. Gör allt jag är med i med känsla och kanske är det därför jag tar åt mig eller för att jag inte får ’duktig flicka’ berömmet för det jobbet/ den uppgiften. Det är inte så att jag skulle bli arg, jag blir ledsen. 

Har alltid känt att det är min plikt att hjälpa mina syskon ifall jag bara kan, med allt. Samma gäller min mamma och pappa. Under julen när dem andra chillar, diskar jag för att inte mamma ska behöva göra det senare. Kanske har jag bara en sån känsla att jag vill ta hand om andra. En sådan gen eller något. 

Allt det här kan låta konstigt men så är det. Alla är vi annorlunda och vi ska vara stolta över den vi är och över allt det som gör oss unika. 

Lär dig älska dig själv så som du är. <3

 

Jag och mannen i mitt liv. &lt;3&nbsp;

Jag och mannen i mitt liv. <3 

Puss,

Rosanna