RK-Promotions

Tähtäänkö lavalle?

rosanna kulju7 Comments

Tällä hetkellä oon niin onnellinen! Treenit kulkee, töitä on paljon ja muutenkin kaikki asiat erittäin bueno. 

Kuvan vaatteet Yvette.fi <3

Kuvan vaatteet Yvette.fi <3

 

Haluan kuitenkin nostaa esille yhden asian, nimittäin nettivalmennukset. Oon itse treenannut säännöllisen epäsäännöllisesti valmentajan kanssa viimeiset kohta kolme vuotta. Sanoisinko, että ERITTÄIN tavoitteellisesti viimeisen vuoden ja ennen sitä enemmänkin ylläpitävästi. On olemassa erilaisia valmentajia, joilla erilainen näkemys asioihin. Mielestäni erilaiset visiot ja ajatukset treenaamisesta ei tee kenestäkään huonompaa tai parempaa valmentajaa, vaan joku valmentaja ja visio sopii paremmin toiselle ja toinen toiselle ja niin pois päin. Olen nämä mainitsemani kolme vuotta treenannut yhdessä salilla valmentajan kanssa 1-2 kertaa viikossa ja nämä kaikki kerrat valmentaja on ollut läsnä. Läsnä mun ajatuksille, läsnä mun oman elämässä tapahtuville asioille ja läsnä mun tavoitteille jne.

Ruokavalio on suunniteltu aina mun sen hetkisen elämäntilanteen mukaan, mulle on aina ollut tärkeää se, että saan tarpeeksi energiaa ravinnosta, että jaksan treenata ja tehdä töitä ja ennen kaikkea voida hyvin. En syö maitotuotteita mun ihon takia, ainoastaan kahvissa käytän jos ei ole kauramaitoa vaihtoehtona ja tämän mukaan on aina tehty myös mun ruokavalio. Tämä nyt on vaan yksi esimerkki. 

 

 

Tässä päästäänkin asiaan. 

 

 On aika hassua, miten periaatteessa kuka vaan voi netin kautta myydä valmennuksia ja ruokavalioita. Osa on käynyt PT-koulutuksen ja osa ei. MITEN joku semmonen henkilö joka on itse vaan treenannut ja käyttänyt valmentajan palveluita voi itse myydä valmennuksia ja ruokavalioita muille? Millä kokemuksella hän voi rahastaa ihmisiä palvelusta jonka luultavasti itse on ostanut joltain muulta tai minkä hän vaan heittää hatusta? Eikö ole ajatuksena aika vaarallista, että joku sellainen henkilö joka ei ole ammattitaitoinen tekee sinulle ’henkilökohtaisen’ ruokavalion ja treeniohjelman? On mielestäni myös aika hassua, että valmennus on henkilökohtainen kun et edes tapaa koko valmentajaa? Tämä kyseinen valmentaja ei tiedä mitään sun elämästä, sun elämäntilanteesta, sun liikunnallisesta taustasta tai oikeastaan mistään muustakaan. 

 

En sano, ettei olisi myös päteviä ja hyviä ohjelmia markkinoilla. Esimerkiksi ohjelmatjossa on vaan liikkeet johonkin tiettyyn treeniin olisi varmasti hyviä myös itsellenikin, niitä voisin soveltaa omissa treeneissä vaihtelun vuoksi. En tosin itse ostaisi valmennusta joka kestää X määrän viikkoja jossa on tietyt treenit ja ruokavalio. Mitäpä lottoot jääkö tämä ruokavalio sun elämääsi pysyvästi kun sitä syöt sitä ne viikot jotka valmennus kestää? Odotat kokoajan, että valmennus loppuu ja pääset mässäilemään. Näin luulisin, että siinä käy ja olenkin kuullut kauhutarinoita siitä miten on noudatettu tämmöstä nettivalmennus ruokavaliota ja siinä menty todella pienillä kaloreilla koska tärkein on ollut saada tulosta siinä esim 8 viikossa. Sen jälkeen on mennyt kokonaan ilo treenaamisesta kun se on ollut pakkopullaa ja se ruokailu on ollut tylsää ja pakollisia ruokia. 

 

Miksi ei mielummin maksa vähän enemmän kuin 24€ ja ota oikeaa HENKILÖKOHTAISTA valmentajaa jonka näkee esim 2kertaa/kk tai niin useasti kun budjetti antaa periksi? Se henkilökohtainen valmentaja tekee juuri sinulle sopivan ruokavalion ja sinulle treenin joka sulle ja sun tavoitteille sopii. Tämä on tietysti myös raha-kysymys, tosin jos valmentajan tunti maksaa noin 50-70€/h kerran kahteen viikkoon ja siltä valmentajalta saat treeniohjelman mitä seurata ja hyvän ruokavalion niin ehkä se olisi sen arvoista jos kerta kuitenkin jonkun ohjelman ja ruokavalion haluat? Jos jättää yhden baari-illan tai shoppailureissun välistä niin siinä jo säästää tuon rahan jonka voi siihen valmentajaan laittaa. Tällä tavalla saat pysyviä tuloksia ja treenistä ja ruokavaliosta tulee sulle elämäntapa. Mulle itselleni se on jäänyt jo 2014 Miss Helsinki kiertueelta Jari ja Heidi Sorsan opeista; oikea ravinto ja treeni on elämäntapa ja se elämä on täynnä energiaa ja onnellisuutta.

Foto 15-09-2017 16 37 15.jpg

 

 

Miten sitten Fitnessjutut? Multa on viime aikoina kysytty lähdenkö kisaamaan Bikini Fitnekseen? Kysymykset johtuu varmaan siitä, että olen treenannut viimeiset 5kk Timo Elorannan kanssa jolla on todella paljon kisaavia tyttöjä tiimissään. Timolla on myös ihan tavallisia ihmisiä jotka vaan haluaa treenata tavoitteellisesti valmentajan tuella. Mä olen yksi niistä. Tosin mulla aina välillä käy mielessä millaista olisi kisata. Rakastan esiintymistä ja väitän, että mulla on karismaa joka olisi avuksi tuossa kilpailussa. Oon myös erittäin määrätietoinen ja kilpailuhenkinen joten ei sitä koskaan tiedä. Ehkä suurin ongelma tässä koko yhtelössä on, että rakastan irtokarkkeja ja mun on pakko saada niitä kerran viikossa :D haha. Jatkan Timon kanssa treenejä, tavoitteet on kovat ja nämä tavoitteet on mun asettamia, jokaisen treenin teen nämä tavoitteet mielessä. 

Foto 15-09-2017 16 37 26.jpg

 

ENERGISTÄ tiistaita kaikille <3

KUVAT: Juho Tirkkonen @grphy