RK-Promotions

Mä vastaan akne

rosanna kulju10 Comments

Tätä postausta on kyselty jo niin monta kertaa, että on nyt pakko se kirjoittaa. Halusin odottaa tämän kirjoituksen julkaisemista, koska halusin, että olisin jo lääkityksen loppupuolella. 

IMG_7300.jpg

 

Mulla on ollut huono iho jo teinistä saakka ja se paheni joskus lukion jälkeen. Oon vuosien varrella kokeillut kaiken, kaikki mahdolliset kalliit hoidot, rasvat ja kotikikat. Mikään ei auttanut, mulla on myös hormooniton ehkäisy ja en sitä halunnut vaihtaa pois joten pillerit oli poissuljettu. 

IMG_0135.JPG

 

Vihdoin käännyin ihotautilääkärin puoleen. Ensimmäisenä mulle määrättiin tetrasykliini kolmeksi kuukaudeksi jonka lisäksi sain voiteen jota kuului käyttää kaksi kertaa päivässä. Nämä auttoi aika nopeasti, olin erittäin innoissani, mutta valitettavasti heti kun lopetin niin loppui myös teho ja kaikki tuli entistä pahempana takaisin. 

Siinä sitten hetken kärvistelin jonka jälkeen hakeuduin uudestaan ihotautilääkärille ja vaadin, että saan roaccutan-aknelääkityksen. Ensin mut lähetettiin maksa ja verikokeisiin jonka jälkeen takasin lääkäriin ottamaan ohjeet vastaan. Aloitin kuurin, mulle kuuria määrättiin 7kk ja annostuksella 2 tablettia joka toinen päivä, 1 tabletti joka toinen. Ensimmäisen kuukauden aikana olin jumalattoman kuiva, ihoa irtoili kasvoista ja kaikki limakalvot kuivui. Nenästä tuli verta ihan kosketuksesta, silmät oli niin kuivat ettei eteenpäin nähnyt, huulet kuivui niin paljon, että jopa hymyileminen sai aikaan haavoja. Siitä alkoi se ikuinen rasvaaminen. Aluksi kesti tietysti aikaa ennen kuin tähän kaikkeen tottui, ostin kookosöljyä jota laitoin päänahkaan ja alapäähän, nenäsuihketta, silmätippoja ja varmaan sata eri huulirasvaa. Kasvoihin käytin Dermalogican tuotteita melkeinpä kokonaan, kalliita on, mutta ehdottomasti sen arvoisia. 

 

Parin kuukauden jälkeen laitoin viestiä lääkärille huolestuneena. MIKSI tämä ei toimi vaikka olen maailman kuivin ihminen ja joka paikkaa kutittaa ja kirvelee?! Enpäs ehtinyt kauaa olla huolissaan, kun lääkitys vihdoin alkoi toimimaan. Kaikki finnit hävisivät ja iho alkoi parantumaan, kroppa tottui lääkkeeseen ja oireet ei enään tuntunut niin pahalta. Tietysti iho oli edelleen punainen oikeastaan kokoajan, mutta siihenkin tottuu. 

 

Edelleen syön lääkettä ja noin kuukauden päästä olisi tarkoitus lopettaa, tosin joudun ensin keskustelemaan lääkärin kanssa ja sitten mietitään jatketaanko vähän vai lopetanko. 

 

Tämä on ollut rankka matka, mutta en sitä vaihtaisi pois ja suosittelen ihan kaikille ihon kanssa kamppaaville! On niin VAPAUTTAVAA olla ilman paiseita naamassa! On ihanaa meikata kasvoja jotka ei ole täynnä kipeitä finnejä ja on niin freessi olo. Nämä on kaikki mun henkilökohtaisia ajatuksia ja kokemuksia tästä kuurista.

IMG_5973.jpg

 

Mulle moni on sanonut ’siis mitä lääkitystä syöt? Miksi? Ei kait sulla mitään finnejä ole ollut? ’ EHHH. Onhan se helppo sanoa tommosta jos itsellään on täydellinen iho, mulla ei todellakaan ollut ja ei ihotautilääkäri huvikseen kirjoita noin vahvaa lääkitystä. Lääkityksen aikana on tärkeää pitää kahta ehkäisyä, siksi myös lääkettä kirjoitetaan aina vaan kuukausi kerrallaan. Onhan tämä ollut myös kallis lääkitys, mutta tosiaankin tämän kaiken arvoinen. 

 

Yksi juttu mikä kannattaa ottaa huomioon on alkoholi. Lääkitys kuormittaa maksaa todella paljon ja alkoholi ei auta asiaa ollenkaan, yhdestä lasillisesta saattaa tulla todella humalaan ja kestää kauan ennen kuin alkoholi poistuu kehosta. Lääkäri kehottaa olla juomatta kokonaan, olen itse kuitenkin juonut niin sanotusti omalla vastuulla. Sama asia pätee tatuointeihin ja pistoshoitoihin, lääkäri suosittelee ettei niitä ottaisi kuurin aikana. Näitä jos olen ottanut niin olen kirjoittanut erillisen sopimuksen jossa itse kannan vastuun jos jotain sattuisi. Eikä mitään ole minulla sattunut onneksi. 

Tämä kuva otettu noin kk sitten, iho todella hyvässä kunnossa. 

Tämä kuva otettu noin kk sitten, iho todella hyvässä kunnossa. 

Tässä kuvassa kyllä meikkiä, mutta tota kiiltoa mulla ei ennen ollut!!

Tässä kuvassa kyllä meikkiä, mutta tota kiiltoa mulla ei ennen ollut!!

 

Siinä olisi pieni kertomus tästä, kysykää ihmeessä jos jotain kysymyksiä <3

 

 

PS: Kaikille roakuurin aloittaville; Kärsivällisyys on avain tässä asiassa <3